Continental predstavlja TS 870

  • Glede na spremembe parametrov zmogljivosti sodobnih avtomobilskih pnevmatik v zadnjih letih bi vam lahko oprostili, ─Źe bi domnevali, da je prostora za nadaljnje izbolj┼íave malo. Vendar pnevmatiki WinterContact TS 870 in WinterContact TS 870 P podjetja Continental dokazujeta ravno nasprotno: Tehnologija pnevmatik ┼íe vedno omogo─Źa velike preskoke.
  • Ve─Ź inovacij: izbolj┼íana zmes Cool Chili in nova zasnova dezena tekalne plasti
  • Varnej┼ía: izjemne zimske zmogljivosti in odli─Źne lastnosti v mokrem vremenu
  • Trajnostnej┼íe: manj┼íi kotalni upor in ob─Źutno pove─Źanje ┼ítevila prevo┼żenih kilometrov

WinterContact TS 870 – za avtomobile do srednjega razreda

WinterContact TS 870 je naslednica preizku┼íene pnevmatike WinterContact TS 860, ki jo je strokovni tisk zelo pohvalil, in ji sledi po sledeh, saj zdru┼żuje izjemne zimske zmogljivosti z odli─Źnimi lastnostmi v mokrem vremenu.

Naslednik preizku┼íene pnevmatike WinterContact TS 860, ki jo je zelo pohvalil strokovni tisk, sledi njenemu zgledu, saj zdru┼żuje izjemno zimsko zmogljivost in odli─Źne lastnosti v mokrem vremenu, hkrati pa se pona┼ía s prepri─Źljivimi ekolo┼íkimi referencami – kot sta dodatno zmanj┼íanje kotalnega upora in pove─Źanje ┼ítevila prevo┼żenih kilometrov. Pnevmatika WinterContact TS 870 je popolnoma nov izdelek, ki je bil od temeljev razvit v smislu konstrukcije, vzorca tekalne plasti in zmesi. Rezultat je model, ki v neposredni primerjavi zagotavlja za tri odstotke kraj┼ío zavorno pot na ledu in za pet odstotkov bolj┼ío vodljivost na snegu.

Nova pnevmatika WinterContact TS 870 zagotavlja tudi izbolj┼ían oprijem na snegu, lastnosti v mokrem vremenu in vodljivost na suhem cesti┼í─Źu. Glede na nasprotujo─Źe si cilje, s katerimi se redno soo─Źajo razvojni in┼żenirji v smislu lastnosti, pomembnih za varnost, v primerjavi z okoljsko u─Źinkovitostjo, je napredek, dose┼żen na obeh podro─Źjih, impresiven: Desetodstotno pove─Źanje ┼ítevila prevo┼żenih kilometrov spremlja dvoodstotno zmanj┼íanje kotalnega upora.

Zato ta novost ponovno predstavlja izjemno uravnote┼żeno zmogljivost na vseh podro─Źjih, ki jo kon─Źni uporabniki ┼że dolgo pri─Źakujejo od zimskih pnevmatik Continental. Dodaten oprijem na snegu zagotavljajo novo razvite 3D-zapletene lamele, ki so postavljene pod najbolj┼íim mogo─Źim kotom, da se sprimejo s snegom. Ko se bloki tekalne plasti poglabljajo v sneg, se lahko u─Źinkoviteje prepletajo z njim in zagotavljajo dodaten oprijem. Dodatno varnost zagotavljajo globoke lamele, ki so razporejene vzporedno z diagonalnimi utori. Te lamele imajo veliko ┼ítevilo robov, kar omogo─Źa u─Źinkovitej┼íi prenos dinami─Źnih sil in zagotavlja dober oprijem v ravni ─Źrti in v ovinkih na zasne┼żenih cestah.

WinterContact TS 870 je bila razvita za modele, kot so VW up!, VW Golf in Citro├źn C4. Tudi avtomobili vi┼íjega cenovnega razreda, vklju─Źno z BMW serije 1 in serije 3, bodo s to novo Continentalovo zimsko pnevmatiko varno prevozili hladno sezono.

Za razvijalce je bila ena od prednosti te zasnove ta, da so lahko na tekalni plasti ustvarili ┼íe ve─Źje sne┼żne ┼żepe. Ti se napolnijo s snegom in zagotavljajo ┼íe bolj┼íi oprijem. Preprosto povedano, najbolj┼íega oprijema na snegu ne zagotavlja oprijem med sti─Źno povr┼íino in zasne┼żeno cesto, temve─Ź oprijem med snegom in snegom. Sneg pride v utore tekalne plasti, kjer se zbri┼íe. Zgo┼í─Źeni sneg v pnevmatikah se nato pove┼że s snegom na cesti. Bolj ko utori tekalne plasti zadr┼żujejo zbit sneg, bolj┼íi je oprijem. Zato Continental uporablja tehnologijo SnowCurve+. Pnevmatike s to tehnologijo imajo posebno strukturo sten ┼żlebov, ki se na ve─Ź kot 1 000 to─Źkah tekalne plasti stikajo z zbitim snegom. To zagotavlja bolj┼íi oprijem in omogo─Źa bolj┼íi prenos zavornih sil – zlasti pri zavijanju.

Da bi ┼íe dodatno skraj┼íali zavorno pot na spolzkih zimskih cestah, je Continental za kar deset odstotkov pove─Źal ┼ítevilo blokov tekalne plasti na stiku pnevmatike WinterContact TS 870. Robovi in lamele v teh blokih delujejo kot brisalci vetrobranskega stekla, hitro razpr┼íijo sne┼żno brozgo in zagotavljajo dober oprijem na poledenelih povr┼íinah.

WinterContact TS 870 ima tekalno plast v obliki ─Źrke V, ki so jo od takrat prevzeli ┼ítevilni proizvajalci pnevmatik.

WinterContact TS 870 ima dezen tekalne plasti v obliki ─Źrke V, ki so ga od takrat prevzeli ┼ítevilni proizvajalci pnevmatik. Presenetljiva novost pa je, da glavni utori v obliki ─Źrke V potekajo proti valovitemu osrednjemu utoru, ki poteka okoli pnevmatike, zaradi ─Źesar ima Continentalov novi zimski specialist povsem druga─Źen videz od ve─Źine tekmecev. To pa ┼íe ni vse. S kombinacijo Hydro Grooves in osrednjega utora so razvijalci dosegli ┼íe hitrej┼íe izpodrivanje vode med vo┼żnjo v de┼żju. To zagotavlja ┼íe u─Źinkovitej┼ío za┼í─Źito pred akvaplaningom in ┼íe bolj┼ío zavorno zmogljivost na mokrih cestah. K doseganju kratke zavorne poti pripomore tudi novo razvita zmes tekalne plasti, ki tako kot pri prej┼ínjem modelu nosi ime Cool Chili. Ta s svojo me┼íanico posebnih smol zagotavlja bolj┼íi oprijem in kraj┼ío zavorno pot na mokri cesti.

Skrivnost izbolj┼íanih okoljskih lastnosti pnevmatike se skriva predvsem v polimerni zmesi. Optimizirana gostota navzkri┼żnih povezav omogo─Źa ve─Źjo pro┼żnost, kar izbolj┼ía kakovost stika med pnevmatiko in cesti┼í─Źem. S tem se zmanj┼ía obraba in pove─Źa kilometrina pnevmatike. Hkrati zmes Cool Chili zmanj┼ía kotalni upor, kar zmanj┼ía porabo goriva in s tem tudi emisije CO2.

Pnevmatika WinterContact TS 870 je bila razvita za modele, kot so VW up!, VW Golf in Citro├źn C4. Tudi modeli vi┼íjega cenovnega razreda, vklju─Źno z BMW serije 1 in serije 3, bodo s to novo Continentalovo zimsko pnevmatiko varno prevozili hladno sezono. Ponudba izdelkov sprva obsega 19 velikosti za 14- do 17-pal─Źna plati┼í─Źa z razmerjem stranic od 45 do 65 in ┼íirino od 175 do 225 milimetrov – nekatere imajo za┼í─Źitno rebro plati┼í─Źa in/ali oznako XL, ki ozna─Źuje ve─Źjo nosilnost. Prihodnje leto bo Continental v ponudbo dodal ┼íe 45 velikosti. Te pnevmatike so odobrene za hitrosti do 240 km/h.

WinterContact TS 870 P za srednje velike avtomobile in SUV-je od

Continental bo pnevmatiko WinterContact TS 870 P postopoma predstavil kot naslednico pnevmatike TS 850 P. Tako kot pri njenem “manj┼íem bratu” tudi pri pnevmatiki WinterContact TS 870 P Continental uporablja izbolj┼íano me┼íanico Cool Chili in Hydro Groovees.

Continental bo postopoma predstavil pnevmatiko WinterContact TS 870 P kot naslednico modela
Tako kot pri “manj┼íem bratu” tudi pri WinterContact TS 870 P Continental uporablja izbolj┼íano zmes Cool Chili in Hydro Groovees. Da bi zagotovili ve─Źjo varnost za voznike, ki uporabljajo ┼íir┼íe pnevmatike, so se razvijalci odlo─Źili, da opustijo konvencionalno obliko tekalne plasti v obliki ─Źrke V. Namesto tega je Continental pri pnevmatiki WinterContact TS 870 P izbral tr┼ío konstrukcijo s ┼ítirimi velikimi obodnimi utori, ki potekajo med vrstami blokov tekalne plasti. Ta inovativna struktura tekalne plasti, ki se mo─Źno razlikuje od svoje predhodnice, ponuja velike prednosti – zlasti na mokri cesti. Zelo hitro izpodrine vodo s sti─Źne povr┼íine, kar zagotavlja bolj┼íe vodenje, kraj┼ío zavorno pot in u─Źinkovito za┼í─Źito pred akvaplaningom.

V primerjavi s preverjeno predhodnico pnevmatike so razvijalci zagotovili ┼ítiriodstotno izbolj┼íanje zaviranja na mokri podlagi in osemodstotno izbolj┼íanje lastnosti akvaplaninga – ne da bi pri tem ogrozili njeno zmogljivost v drugih pogledih. Posebno omembo si zaslu┼żijo petodstotno izbolj┼íanje zaviranja na ledu, ┼íestodstotno izbolj┼íanje vodljivosti na suhem in ┼íestodstotno izbolj┼íanje vodljivosti na snegu. Ta nova Continentalova zimska pnevmatika ima tudi prepri─Źljive ekolo┼íke lastnosti: Zmanj┼íanje kotalnega upora za dva odstotka je povezano s 16-odstotnim pove─Źanjem ┼ítevila prevo┼żenih kilometrov.

Da bi zagotovili ve─Źjo varnost za voznike, ki uporabljajo ┼íir┼íe pnevmatike, so se razvijalci odlo─Źili, da pri pnevmatiki WinterContact TS 870 P opustijo obi─Źajni profil v obliki ─Źrke V. Namesto tega je Continental pri pnevmatiki WinterContact TS 870 P izbral bolj togo konstrukcijo s ┼ítirimi velikimi obodnimi utori, ki potekajo med vrstami blokov tekalne plasti. Ta inovativna struktura tekalne plasti zelo hitro izpodriva vodo s sti─Źne povr┼íine.

Paleta izdelkov sprva obsega 52 velikosti za osebne avtomobile in SUV za 16- do 21-pal─Źna plati┼í─Źa z razmerji med 35 in 65 ter ┼íirinami od 205 do 255 milimetrov – ┼ítevilne z za┼í─Źitnim rebrom na plati┼í─Źu in/ali oznako XL, ki ozna─Źuje ve─Źjo nosilnost – in z dovoljenji za hitrosti do 270 km/h. Zato je WinterContact TS 870 P idealna re┼íitev za namestitev novih pnevmatik na limuzine, SUV-je in ┼íportne avtomobile, kot je Audi TT. Zaradi toge konstrukcije je pnevmatika odli─Źna izbira tudi za te┼żje modele z elektri─Źnim pogonom.

Continental je sprva nameraval ti dve novi zimski pnevmatiki predstaviti posami─Źno, eno za drugo. Uvedba izdelka WinterContact TS 870 je bila napovedana za lansko leto, vendar je bila zaradi pandemije COVID-19 prestavljena na leto 2021.

Continental WinterContact TS 870